Moć podsvesti

Čovek je onakav kakva mu je podsvest
Šta nam podsvest govori
Podsvest je tako moćna, a tako malo pažnje obraćamo na nju. Ona u mnogim situacijama pokušava da nam ukaže na greške raznim znacima ili porukama koje mi ne vidimo ili pak ne želimo da ih vidimo.
Um čoveka je sličan dubinama okeana, veoma intrigantan, ali nikad do kraja istražen. Svaka ideja, inteligentna misao ili odluka zavisi upravo od naše podsvesti, a da toga često nismo svesni. Oni mali signali, nelagoda u stomaku ili čudan osećaj u vezi sa nečim upravo nas upućuje na to da trebamo da preispitamo svoje odluke.
Intuicija, slušati je ili ignorisati?
Intuicija je razvijena kod svakog čoveka, samo je kod nekog izraženija nego kod drugog. Isto tako neko ume veoma vešto da vlada njome, dok je neko možda ni ne primećuje. Intuicija može biti veoma moćno oružije kada je rešavanje raznih problema u pitanju. Ne trebamo je nikako ignorisati, naprotiv, u većini situacija, što životnih što naučnih, dokazano je da je trebamo pratiti.
Poruke nesevesnog dela našeg uma, tačnije podsvesti, upravo čine intuiciju, koja nas upućuje da li smo na dobrom ili lošem putu. Sigurno ćemo svi mi proći kroz situacije u kojima ćemo se jako dvoumiti između nečega, e upravo tada podijum treba prepustiti intuiciji i osluškivati je. Verujte mi, nikada nećete pogrešiti ukoliko slušate svoju intuiciju i male signale koje vam šalje vaše telo i um. Oni su uvek na našoj strani, bile to dobre ili loše situacije.
Bezvoljni ste i bez energije
Naše telo i um su veoma povezani i često nam telo prenosi signale koje nam šalje upravo naša podsvest, koja nas opominje da obratimo pažnju na neke stvari. Postoje situacije u životu kada želite mnoge stvari i ideje da sporovedete u delo, ali imate barijere i nemate volje da započnete to. To se naziva nedostatak slobodne volje.
Slobodna volja čoveka veoma je bitna za njegovo mentalno zdravlje, te se stoga ovaj fenomen nikako ne treba ignorisati. Na prve signale da slobodna volja slabi ili potpuno odsustvuje mora se reagovati. Potražiti pomoć stručnjaka ili samosvesno reagovati na prve znake. Bezvoljnost može uticati na pojavu depresije, nesanice, pa čak i nekih većih mentalnih oboljenja. Prvi pokazatelj da ulazite u ovo stanje je osećaj iscrpljenosti i umora, iako spavate dovoljno.
Fizički simptomi koje telo šalje da nešto nije u redu
Naš um ukoliko mi ne reagujemo na prve signale počinje da radi u dosluhu sa našim telom. Nakon pokušaja da stupi sa nama putem snova, um komunicira na drugačiji način. Stres i nervoza i pogrešan način života manifestovaće se putem određenih tekoba kao što je glavobolja, bol u vratu, bol u ramenima kao i nadutost u stomaku.
Uz ove spoljne faktore često dolaze i gubitak energije, gubitak težine kao i preterana i neobjašnjiva gojaznost. Sve signale koje nam upućuje naše telo ne trebamo ignorisati, naprotiv, trebamo shvatiti ozbiljnost situacije i preuzeti ozbiljne mere kako bismo poboljšali svoje mentalno zdravlje. Uglavnom su ovo upozorenja da nam stres preovladavao u životu i da se treba nešto promeniti. Neki nesklad tada postoji na našem životnom polju, a na nama je da ga pronađemo, razgovaramo o njemu i naravno rešimo ga.
Ni jedan problem na ovom svetu nije nerešiv“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *